Paradijs voor liefhebber klassieke caravan

07-09-2017

Alsof je het paradijs binnenloopt, op het kampeerveld tegenover camping De Duinhoeve in Burgh-Haamstede. Tenminste...als je van ronde vormen en een sublieme afwerking houdt.

Zo'n vijftig leden van de Constructam Caravan Club (CCC) hebben daar deze week hun klassieke caravan geparkeerd. Op zaterdag 9 september 2017 houdt de club 'Open Huis', voor iedereen die even mee wil genieten.

Zet een paar liefhebbers bij elkaar en je komt niet meer weg. De ronde ramen aan de voorkant, de druppelvorm, het houtwerk en van die mooi gevormde kastjes. ,,Het is de vorm waar je verliefd op wordt. Je ziet 'm van verre aankomen. Tegenwoordig is alles hoekig en modern, maar bij een Constructam zijn het allemaal ronde vormen. Er is heel veel aandacht besteed aan de afwerking. En hij ligt als een blok achter je wagen'', sommen Richard Amersfoort uit Middelburg, Ron Peters uit Oost-Souburg en Hein en Debby Laakes uit Rotterdam wat kenmerken op. 

Het viertal is organisator van dit najaarsuitje van de Constructam Caravan Club, die zo'n driehonderd leden telt in Nederland, België en Duitsland. Allemaal eigenaren van zo'n bloedmooie caravan die vanaf de jaren vijftig tot in de jaren tachtig van de vorige eeuw in het Belgische Temse werd geproduceerd.

Twee keer per jaar houdt de caravanclub een vakantieweek, steeds in een andere regio. Dit keer is Zeeland aan de beurt. Wie een kijkje wil nemen tussen de Constructams en zich wil laven aan nog veel meer retrocampingspulletjes is zaterdag vanaf 11.00 uur welkom aan de Maireweg in Burgh-Haamstede. 

Bron: PZC

Nieuwsbrief inschrijven