Schouwen-Duiveland

Ria

Het mooiste deel van Zeeland – op fietsafstand of een korte autorit

Rondrijden in een Citroën 2CV (11,9 km van de camping)
Wil jij Schouwen-Duiveland op een unieke manier verkennen? Huur dan via Eend aan Zee een Citroën 2CV, oftewel: het “lelijke eendje” huren. Leer het het eiland op een leuke, nostagilische en unieke manier het eiland kennen.

Duiken in de Grevelingen (12 km van de camping)
Ontdek de wonderbare onderwater wereld van Zeeland met the scuba experience of de kabbelaar. Wij zijn gevestigd in Scharendijke en duiken in de Grevelingen en de Oosterschelde. Een wrakduik in de Grevelingen? Dat kan op de duikwrakken Le Serpent (-29 meter) de Rat (-12 meter) en de Zeehond (-10 meter)

Deltapark Neeltje Jans (13 km van de camping)
Ga een dagje naar het leukste waterpark van Nederland! Een hele dag genieten van zeedieren, spetterende attracties en alles van de Deltawerken zien! Hier vind je verbazingwekkende exposities en stormachtige attracties. U kunt ook aan boord van de rondvaartboot voor slechts € 2,50 p.p. om vanaf het water de Deltawerken te bekijken.

Zwembad Port Zelande (16 km van de camping)
Zwemmen in Port Zélande is niet zomaar zwemmen, maar een dag vol waterpret. Met o.a. een Wildwaterbaan en de spectaculaire Turbo Tunnel waar een krachtige waterstraal u met een rubberen band door een tunnel spuit.

Zierikzee (18 km van de camping)

Zierikzee is een historische stad aan de Oosterschelde met maar liefst 568 monumenten, een uniek Middeleeuws stratenpatroon en het oudst nog spelende carillon van Nederland. De stadswallen, poorten en historische monumenten die grotendeels bewaard zijn gebleven geven Zierikzee zijn eigen karakter. Wandelend door deze oude stad waan je je in de tijd van weleer. Een bezoek aan de oude (getijde-) haven waarin diverse historische schepen liggen afgemeerd en de oude gevangenis, waar ooit Jan Rap heeft vastgezeten en waarin nu het Maritiem Museum is gevestigd, zullen dit gevoel versterken. Zierikzee is ook een stad waar je goed kunt winkelen en waar de horeca rijk vertegenwoordigd is: Restaurants, Grand-cafés en bruine kroegen, ze zijn er allemaal te vinden. Kortom: Zierikzee is een bezoek meer dan waard!

Meezeilen Zierikzee (18 km van de camping)
Vaar mee met de zeilschepen Scaldis en Morgenster voor een avontuurlijke zeiltocht over de Oosterschelde. Afvaarten in de maanden juni, juli, augustus en september.

Stadswandeling Zierikzee (18 km van de camping)
Bezoek de stadswallen, poorten en historische monumenten van Zierikzee. U kunt hier de Dikke Toren beklimmen, maar Zierikzee is ook een leuke stad om te winkelen of te lunchen. U kunt met de Schouwen-Duiveland Pas gratis met de bus naar Zierikzee.

Streek- en landbouw museum Goemanszorg (22 km van de camping)
Dit museum is voor jong en oud. Het is een mooi museum wat de geschiedenis van Schouwen-Duiveland laat zien. Het is voor veel mensen een feest van herkenning. Voor andere is het een unieke en bijzondere belevenis.

Watersnoodmuseum (25 km van de camping)
In het Watersnoodmuseum wordt over de watersnood van 1 februari 1953 en de tijd daarna verteld. De expositie is te vinden in vier betonnen Phoenix-caissons, die eind 1953 werden gebruikt om het dijkgat bij Ouwerkerk te sluiten. Een indrukwekkende tentoonstelling voor jong en oud.

Lees hier wat er nog meer te doen, zien en beleven is op Schouwen-Duiveland.