Burgh-Haamstede

Onze beste tips – tot 7 km van de camping

Indoorspeelplaats Ut Knienol (Het Konijnenhol) (400 m van de camping)
Indoorspeeltuin op loopafstand van de camping, met ballenbak, spookhuis, schommelballonnen en touwbrug. Een leuk middagje uit met de kids, zowel met mooi weer als met regen.

Recreatiepark ’t Lapje (400 m van de camping)
Hier kunt u terecht voor tennis, midgetgolf, trampoline en minivoetbal. Huur van rackets en ballen is mogelijk, net als tennisles.

Vuurtoren van Westerschouwen (2,9 km van de camping)
Deze vuurtoren is één van de grootste vuurtorens in Nederland. De toren stond vroeger op het biljet van 250 Gulden. De toren uit 1837 is niet voor publiek toegankelijk.

De Burghse Schoole (3,5 km van de camping)
In de Burghse Schoole, een authentiek voormalig schoolgebouw uit de negentiende eeuw zijn drie expositieruimten aanwezig. Nostalgische herinneringen komen boven in het klaslokaal, dat is ingericht als een klas uit 1920. Ook zijn er ieder seizoen weer verschillende, verrassende exposities.

Sportcentrum Westerschouwen (5 km van de camping)
Sportcentrum Westerschouwen is een modern sportcentrum in Burgh-Haamstede, waar u kunt bowlen, midgetgolfen, tennissen, biljarten, badmintonnen en zaalvoetballen. Dit alles te combineren met barbecueën, gourmetten of Spiderwokken. Een ideale sportieve dag voor iedereen.

Kinderkermis ’t Kraayenest (5 km van de camping)
De grootste overdekte speelvoorziening van Schouwen-Duiveland. Maar liefst 1.728 m² overdekt speelplezier voor kinderen. Het is een waar speelparadijs, waarbij de veiligheid en het plezier centraal staan.

Plompetoren (6,2 km van de camping)
De Plompetoren is het laatst overgebleven bouwwerk van Koudekerke. Volgens legendes werd het welvarende dorp overspoelt door het water nadat een zeemeerman een vloek uitsprak over de regio Westerschouwen. In de toren wordt de legende vertelt en heb je een mooi uitzicht. Daarnaast kan vanaf de parkeerplaats gedoken worden in de Oosterschelde.

Klimbos Zeeuwse Helden (6,5 km van de camping)
In dit ecologisch klimbos beleef je een echt outdoor avontuur. Klim door de bomen, waan je op de loopbruggen, zwier van boom naar boom en voel de adrenaline door je lichaam razen.

Passagiersschip de Onrust (7 km van de camping)
Beleef het Nationaal Park Oosterschelde. We maken verschillende soorten rondvaarten vanuit Burghsluis het gehele jaar door. De rondvaarten zijn voor iedereen geschikt en het schip is rolstoeltoegankelijk. Wilt u zeehonden zien? Kom dan tijdens laagwater, dan liggen ze op de zandplaat te luieren.

Kijk ook eens hier wat Burgh-Haamstede te bieden heeft.

Benieuwd naar de evenementen in Burgh-Haamstede? Klik hier.